Meta Pixel

Zindelijkheidstraining kan een uitdaging zijn voor zowel ouders als kinderen. Maar wist u dat eerder beginnen met zindelijk worden problemen op de lange termijn kan voorkomen? In dit artikel bespreken we de voordelen van een vroege zindelijkheidstraining.

- De late potty training trend

1) De gemiddelde leeftijd voor potjestraining neemt toe

Zindelijkheidstraining is een cruciaal aspect van de ontwikkeling van kinderen, maar het lijkt erop dat kinderen tegenwoordig steeds later zindelijk worden. In de jaren 1930 en 1940 werden de meeste kinderen rond de 12-18 maanden zindelijk, maar nu is het gemiddelde gestegen tot ongeveer 36 maanden en het einde is nog niet in zicht.

Een lijngrafiek die de trend laat zien van late zindelijkheidstraining door de jaren heen. De x-as toont de jaren 1980 tot 2020, en de y-as toont het percentage kinderen dat op de leeftijd van 3 jaar nog in de luiers zit. De grafiek toont een gestage toename van het percentage kinderen dat op de leeftijd van 3 jaar nog in de luiers zit, met een aanzienlijke stijging in de afgelopen jaren. De grafiek toont een duidelijke opwaartse trend in de late zindelijkheidstraining door de jaren heen.

2) De risico's van te laat zindelijk worden

Een late zindelijkheidstraining kan bij kinderen tot tal van problemen leiden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen die pas na drie jaar zindelijk worden, meer kans hebben op blaasontstekingen, incontinentie, verstopping en bedplassen. Luiers kunnen ongemak veroorzaken en het risico op infecties en ziekten vergroten, vooral in de kinderopvang. Late zindelijkheidstraining is niet alleen een gezondheidsrisico, maar brengt ook financiële en milieukosten met zich mee. Luiers zijn duur en hebben een negatief effect op het milieu.

Vroeg zindelijk worden: 

1) Voorkomt luieruitslag en infecties

Het langdurig dragen van een vieze luier kan ongemak veroorzaken en leiden tot luieruitslag. Eerder zindelijk worden kan de tijd dat een kind aan deze omstandigheden wordt blootgesteld tot een minimum beperken, waardoor de kans op uitslag afneemt. Bovendien helpt het de huid van het kind schoon en droog te houden na het gebruik van het potje om uitslag te voorkomen.

2) Bespaart geld en helpt het milieu

Zindelijkheidstraining op jonge leeftijd kan geld besparen, omdat kinderen dan minder lang in wegwerpluiers zitten, die na verloop van tijd duur kunnen worden. Bovendien dragen wegwerpluiers aanzienlijk bij tot het storten van afval en zijn ze niet biologisch afbreekbaar, dus potjestraining op jonge leeftijd kan ook het milieu helpen door de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen. Dit helpt niet alleen de natuurlijke hulpbronnen te sparen, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk, waardoor het een duurzamere oplossing is.

- Conclusie - Minder risico's, gezondere kinderen en een groenere planeet

Dus, als u pottyproblemen wilt voorkomen en een soepele zindelijkheidstraining wilt garanderen, is het essentieel om vroeg te beginnen. Wacht niet tot het te laat is - help je kind eerder met zindelijk worden en pluk er de vruchten van! Duik in onze laatste blogpost en begin met het maken van groene toiletgewoonten voor je kleintje.

Als je hulp nodig hebt, laat ons team van deskundigen je helpen afscheid te nemen van deze vervelende problemen. Onze geavanceerde coaching en stapsgewijze begeleiding maken van de zindelijkheidstraining een fluitje van een cent, terwijl u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleint, uw kleintje gezond houdt en geld bespaart op dure luiers. Laat u niet langer tegenhouden door de kosten van late zindelijkheidstraining - download de Go Potty app vandaag nog en begin de vruchten te plukken van vroege zindelijkheidstraining!