Meta Pixel

Ook Kleine Billetjes Produceren een Hoop Sh*t

Ook voor de allerkleinsten zijn wc gewoontes belangrijk voor onze aarde. Want ook al zijn de billetjes nog maar klein, ze produceren een hoop sh*t!

Wegwerpluiers: 

Een kind dat wegwerpluiers gebruikt, produceert zo’n 300 kilo afval per jaar. In Nederland betekent dat elk jaar een afvalberg van 140 miljoen kilo. Dit is 8% van al het restafval van consumenten. En die berg luiers is vrijwel onmogelijk om te recyclen. In wegwerpluiers zit van alles: houtpulp, allerlei plastics en synthetische korrels. En let op: ook al worden wegwerpluiers nu in sommigen gemeentes ingezameld, recycling gebeurt niet of nauwelijks..

Luierkinderen gebruiken ook een hoop billendoekjes. Je wist het misschien niet, maar één standaardpak billendoekjes bevat 58 gram plastic. Dat zijn 2 PET flessen! En het gaat niet alleen om de plastic verpakking, ook de doekjes zelf bevatten plastic. Wegwerpplastic dus! Want veel van die doekjes worden helaas door het toilet gespoeld. Zo komen ze via het riool terecht in rivieren en de zee. Best wel heavy sh*t voor onze mooie aarde. Maar gelukkig zijn er oplossingen.

De Voordelen van Vroeg Zindelijk Worden

Kinderen zijn fysiek prima in staat om zindelijk te worden rond 18 maanden, maar ouders hebben het druk en de wegwerpluier maakt het hun gemakkelijk. Kinderen worden daardoor in de afgelopen decennia steeds later zindelijk. In de Westerse wereld light het gemiddelde nu op 3 jaar. Als we kinderen eerder zindelijk maken, scheelt dat een berg vervuilende luiers. Hoe maak je een kind vroeg zindelijk? Bij De Pot Op hebben ze daar wat op gevonden. De Pot Op app helpt ouders en kinderen met zindelijkheidstraining. Met een simpel stappenproces en steun van experts en andere ouders kan een kind vanaf 18 maanden zindelijk worden. 


Duurzaam toiletpapier, herbruikbare vochtige doekjes, herbruikbare luiers

Wasbare Luiers en Billendoekjes

Natuurlijk is een wegwerpluier de eerste anderhalf jaar erg handig. Maar waarom geen wasbare luier? Dat is al lang niet meer een doek en een veiligheidsspeld. Tegenwoordig hebben ze hippen printjes en handige drukknoopjes of klittenband. En met een inlegvelletje erin spoel je de inhoud zo door het toilet. 

Duurzaam wc papier en toiletpapierspray

Wc papier is veel duurzamer dan billendoekjes of vochtig toiletpapier, maar ook wc papier zelf heeft een milieu-impact. Dagelijks worden er zo'n 27.000 bomen voor gekapt. Gebruik daarom zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd wc papier. Bij The Good Roll maken ze 100% boomvriendelijke toiletrollen. De rollen worden gemaakt van Europees gerecycled papier. En daar blijft het niet bij. 50% van hun nettowinst gaat naar de bouw van toiletten in Afrika. Zo geven zij veel mensen toegang tot schone toiletten. Wc papier dus dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook bijdraagt aan een schonere wereld voor meer mensen. En is wc papier nog wat ruw voor de billetjes van je baby of peuter? Gebruik dan de milieuvriendelijke toiletpapierspray Booty Buddy van The Good Roll. Met deze fijne spray worden vochtige billendoekjes overbodig. De Booty Buddy is volledig biologisch afbreekbaar en speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen. 

Klaar om afscheid te nemen van rommelige luiers en hallo te zeggen tegen een vroege zindelijkheidstraining? Ons team van zindelijkheidsdeskundigen is er om je bij elke stap te begeleiden! We weten dat beginnen met zindelijk worden een ontmoedigende taak kan zijn, maar met onze persoonlijke ondersteuning en begeleiding zijn jij en je kind in een mum van tijd op weg naar een succesvolle zindelijkheidstraining.

Onze deskundigen helpen je de perfecte zindelijkheidsmethode te kiezen voor uw unieke situatie, en voorzien je van alle hulpmiddelen en hulpbronnen die je nodig hebt om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dus waarom wachten? Download de app van De Pot Op vandaag nog en begin je reis naar een succesvolle zindelijkheidstraining voor jouw kind!