Meta Pixel

Ben jij bezig met zindelijkheidstraining voor je kindje van 18 maanden? Dan kan je nog al eens weerstand uit je omgeving krijgen (tante Annie, de buurvrouw…).

‘Waarom ben je bezig met zindelijk worden? Kinderen moeten al zoveel’.

of

"Je moet een kind niet pushen. Je moet gewoon wachten tot hij er aan toe is."

Zijn deze opmerkingen herkenbaar? Negeer ze gewoon. Jij weet wel beter! Je bent je kind een nieuwe vaardigheid aan het leren.

1) Stimuleer je Kindje

Sommige mensen begrijpen uw beslissing om uw kind op jonge leeftijd zindelijk te maken misschien niet, maar het is belangrijk hun opmerkingen en meningen te negeren. Eén ding is belangrijk: zindelijk worden op jongere leeftijd kan meer tijd en aandacht vergen. U dwingt uw kind echter niet om iets te doen waar het nog niet klaar voor is. In plaats daarvan moedig je hem actief aan om te leren en te groeien. Net als leren lopen, is zindelijkheidstraining een natuurlijk proces dat geduld en positieve versterking vereist. U biedt uw kind actief hulp en begeleiding door het uw hand te laten vasthouden of het een looprekje te geven.

Een klein kind, ongeveer 2 jaar oud, staat naast een wit plastic potje met zijn broek opgetrokken en kijkt blij en opgewonden. De moeder van het kind zit naast het kind en steekt haar hand uit voor een high five. De moeder en het kind glimlachen allebei. De baby doet opgewonden de high five.

2) Het Belang van Aanmoediging

Moedig je kindje aan door steun te bieden en laat de mening van anderen jouw aanpak niet beïnvloeden. Ook al je kindje nog maar 18 maanden of zelfs jonger. De kracht van positieve aanmoediging is heel belangrijk bij zindelijk worden. Blijf relaxed en positief. Jij en je kindje werken samen aan deze mooie mijlpaal. 

3) Ongelukjes Horen Erbij

En bij iets leren, hoort ook fouten maken. Bij zindelijk worden zijn dat de ongelukjes. Als je kindje veel ongelukjes heeft kan dit heel frustrerend voor jou als ouder zijn. Maar hoe frustrerend het ook is, probeer positief te blijven. Ongelukjes gebeuren. Het is ook net als bij leren lopen. Dat gaat met vallen en opstaan… Als je kind valt met leren lopen word je ook niet boos, toch?

4) Blijf Positief bij Zindelijkheidstraining van je 18 Maanden Oude Dreumes

Dus mocht je je boos of gefrustreerd voelen na de zoveelste plas op de grond of poep in de broek, haal dan even diep adem. Bedenk hierbij dat je kindje het niet expres doet of om jou te pesten. Zeg zoiets als: ‘Kan gebeuren. Volgende keer gaan we weer oefenen om op het potje te plassen’.

5) Elk Ongelukje Is een Leermoment

Zindelijkheidstraining van je 18 maanden oude dreumes vergt geduld, aanmoediging en een positieve instelling. Zie elk ongelukje als een leermoment. Je bent samen met je kindje weer een stapje dichterbij het zindelijk worden. Hou vol! Zindelijkheidstraining is intensief voor jou en je dreumes, maar jullie kunnen dit samen. Zet ‘m op!

Als je je overweldigd en ontmoedigd voelt tijdens je vroege zindelijkheidstraining, maak je dan geen zorgen. Je bent niet alleen! Wij begrijpen dat weerstand een veelvoorkomende uitdaging kan zijn als het gaat om vroege zindelijkheidstraining en eliminatiecommunicatie. Daarom is ons team van Go Potty-experts er om u bij elke stap te ondersteunen.

Onze gepersonaliseerde 1:1 sessies met ouders zijn ontworpen om u te helpen eventuele obstakels te overwinnen en positief en consequent te blijven op uw zindelijkheidsreis. Met onze begeleiding en ondersteuning kunt u van de vroege zindelijkheidstraining en eliminatiecommunicatie een positieve en lonende ervaring maken voor u en uw kleintje.

Wacht geen dag langer om van je zindelijkheidsreis een succes te maken - download vandaag nog de Go Potty app en laat je door onze experts begeleiden naar een succesvolle zindelijkheidstraining!"